Головна
Реєстрація
Вхід
  Четвер 25.04.2024 05:10                                                                                             Вхід      Вітаю Вас Гість | RSS


ШКОЛА – ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ ПІДГОТОВКА ДІТЕЙ ДО МАЙБУТНЬОГО ЖИТТЯ. ШКОЛА – ЦЕ І Є ЖИТТЯ ДИТИНИ. ЯКЩО ВИ БАЖАЄТЕ, ЩОБ ВОНО БУЛО ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО НАСИЧЕНИМ, ЯСКРАВИМ, ТВОРЧИМ ЯКЩО ВИ БАЖАЄТЕ, ЩОБ У ДУШІ ВАШОЇ ДИТИНИ ЗАПАЛАВ ВОГОНЬ ЗНАНЬ ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО НАШОЇ ШКОЛИ І ВИ ЗДОБУДЕТЕ ВСЕ, ЩО БАЖАЄТЕ.

Наша школа

Навчальна діяльність

Методична робота

Виховна робота

Психологічна служба

Учням

Зв'язок з нами

Наше опитування
Який предмет Вам подобається вивчати в нашій школі?
Всего ответов: 852

Міні-чат

Події в Україні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика




Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні народилися:


  
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » закон про освіту
13:35
закон про освіту

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 2145-VІІІ "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017 року, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

"Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", - зазначив Порошенко.

У прес-службі відзначили, що Президент особливо наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. Закон забезпечує рівні можливості для всіх, бо гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.

В той же час, за даними прес-служби, Глава держави підкреслив важливість неухильного дотримання при здобутті освіти гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України.

"Україна демонструвала й надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є взірцем для сусідніх країн", - наголосив Петро Порошенко.

Президент також звернувся до Міністерства закордонних справ та Міністерства освіти ­­­– провести необхідні консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи.

Нагадаємо, 5 вересня народні депутати України ухвалили в другому читанні та в цілому проект закону "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська.

Таким чином пропонується, що в Україні впроваджується з 5 класу обов’язкове навчання українською мовою для учнів, які належать до нацменшин, окрім корінних народів.

Як повідомляв УНН, Угорщина звернулася до ОБСЄ, ООН і ЄС через освітній закон України.

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Народні депутати України ухвалили в другому читанні та в цілому проект закону "Про освіту", підтримавши його 255 голосами. Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"За ухвалення закону проголосували 255 народних депутатів. Рішення ухвалено", - зазначив А.Парубій.

За словами міністра освіти та науки Лілії Гриневич, головною новацією цього законопроекту є визнання таким, що втратив силу, закону "Про освіту" 1991 року та введення навчання учнів за програмою 12-річної повної загальної середньої освіти для початкової та профільної середньої освіти з вересня 2018 року, для базової середньої освіти з 1 вересня 2022 року.

Повна середня освіта буде складатися з початкової освіти тривалістю 4 роки, базової середньої освіти тривалістю 5 років, яка надається в гімназії, та профільної середньої освіти тривалістю 3 роки, яка отримується в ліцеї, або в закладах професійної середньої освіти.

Навчання в школі діти зможуть починати у 6 чи 7 років. Результати навчання учнів після завершення кожного з рівнів освіти будуть оцінюватися шляхом державної підсумкової атестації, яка може здійснюватися у вигляді зовнішнього незалежного тестування чи для учнів молодшої школи здійснюватися лише з метою моніторингу.

Також закон передбачає встановлення мінімальної зарплати викладачів на рівні трьох мінімальних зарплат. Особам із порушенням слуху забезпечується право на навчання мовою жестів. Крім того, законопроект запроваджує понняття "освітній округ" та "опорна школа".

Переглядів: 459 | Додав: Школа1

    

    

    

Форма входу

Електронний журнал

nz.ua


Пошук

Що відбулося

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Блоги нашої школи

Блог Самаренко О.А.

блог Мілюкової Н.П.

блог Парубенко С.В.

Блог медичного працівника Вовченко М.В.


Урядові та регіональні сайти

www.mon.gov.ua

www.kmu.gov.ua

www.melmoinfo.at.ua

dneprtest.dp.ua/cms/index.php

miskyomelit.ucoz.ru/

www.ciit.zp.ua

www.autta.org.ua

www.wordshelp.com.ua/

www.useti.org.ua

www.testportal.gov.ua



Мапа відвідувачів

Банер та код сайту

    


Наш акваріум

Архів записів

Мелітопольська гімназія №1 © 2024
наш номер телефона 0619 49 01 77